ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegocukier 0,75 szklanekjajka 1 sztuksól 1 szczyptamargaryna 0,5 kilogramówmąka 0,75 kilogramówjabłka 2 kilogramówmiód 100 mililitrówcukier 0,5 szklanekpłatki migdałowe 100 gramówWykonanie:Do przesianej mąki dodać cukier, margarynę, jajko oraz sol i posiekać nożem, a potem szybko zagnieść gładkie ciasto. Zawinąć je w folie i włożyć na 2 godziny do lodówki.Rozwałkowanym ciastem wyłożyć dużą blaszkę, wyścieloną papierem do pieczenia. Piec ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Obrane jabłka pokroić w ósemki, usuwając gniazda nasienne. Pokrojone jabłka włożyć do garnka, dodać miód, pół szklanki cukru i odrobinę margaryny. Karmelizować na małym ogniu ok. 10 minut, mieszając i nie dopuszczając do rozgotowania. Jabłka wyłożyć na podpieczone ciasto, posypać płatkami migdałowymi i piec jeszcze 35 minut w 170 stopniach.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: