Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 24(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
cukier puder 1 szklanek
mąka przenna 1 szklanek
kasza manna 1 szklanek
proszek do pieczenia 1,5 łyżek deserowych
jabłka 1 kilogramów
margaryna 1 sztuk
Cynamon według uznaniaWykonanie:Najpierw
margarynę wsadź do zamrażalki. Wszystkie sypkie składniki wsypać do miski i porządnie wymieszać. Blachę wysmarować i posypać drobną
bułką tartą. Wysypać połowę ciasta w proszku na to zetrzeć
jabłka, posypać
cynamonem i wysypać drugą część ciasta sypkiego. Na wierzch zetrzeć na grubych okach równomiernie
margarynę. Piec 45-50 w 180 stopniach. SMACZNEGO:):)Uwagi:
Jabłka można trochę podprażyć z
cynamonem będzie lepsze:)Autor: WubeZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: marzeniewData: 2009-04-19Myślą że przepisik dobry.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: