ßßß Cookit - przepis na Szarlotka na sucho

Szarlotka na sucho

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 24
(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
cukier puder 1 szklanek
mąka przenna 1 szklanek
kasza manna 1 szklanek
proszek do pieczenia 1,5 łyżek deserowych
jabłka 1 kilogramów
margaryna 1 sztuk
Cynamon według uznania
Wykonanie:
Najpierw margarynę wsadź do zamrażalki. Wszystkie sypkie składniki wsypać do miski i porządnie wymieszać. Blachę wysmarować i posypać drobną bułką tartą. Wysypać połowę ciasta w proszku na to zetrzeć jabłka, posypać cynamonem i wysypać drugą część ciasta sypkiego. Na wierzch zetrzeć na grubych okach równomiernie margarynę. Piec 45-50 w 180 stopniach. SMACZNEGO:):)
Uwagi:
Jabłka można trochę podprażyć z cynamonem będzie lepsze:)
Autor: Wube
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Komentarze:
Autor: marzeniew
Data: 2009-04-19
Myślą że przepisik dobry.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7615/Szarlotka-na-sucho