Wykonanie
Banalnie prosta szarlotka, którą przygotują nawet dzieciaki :) Jeśli mamy niespodziewanych gości , to jest ona odpowiednia,aby przygotować coś na szybko ze składników które zawsze znajdą się w domu :) Najlepsza jest na ciepło z gałką ulubionych
lodów - pyyyyycha ! :)Składniki :1 szkl.
mąki pszennej1 szkl.
cukru1 szkl.
kaszy mannyłyżeczka
proszku do pieczeniaok 1 kg
jabłekmargarynacynamonrodzynkiPrzygotowanie:
Mąkę,
cukier,
kaszę manne i
proszek do pieczenia mieszamy dokładnie ze sobą.
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach i mocno wyciskamy z soku. Prodiż natłuszczamy
masłem i wysypujemy 1/3 'ciasta' - tak aby było zakryte dno. Wykładamy 1/2
jabłek, tak jak w przypadku 'ciasta' kładziemy warstwę i tak na zmianę do skończenia składników.
Margarynę kroimy w kostkę i układamy na samym wierzchu. Pieczemy około 1 godz w 180st. C. Do
jabłek możemy dodać
cynamon i
rodzynki to zależy oczywiście od naszych upodobań :)

Smacznego :)