Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 8 sztuk
mięso mielone 30 dekagramów
cebula 1 sztuk
jajka 1 sztuk
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
margaryna 3 dekagramów
natka piertruszki 1 pęczekWykonanie:
Ziemniaki obrać,przekroić wzdłuż, wydrążyć środek,lekko osolić.
Cebulę obrać pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzać
margarynę usmażyć na niej
cebulę,dodać
mięso wymieszać.Następnie wbić
jajko przyprawić
solą i
pieprzem wymieszać. Wydrążone połówki
ziemniaków wypełnić farszem po czym ułożyć je w garnku.Wlać osoloną
wodę do 3/4 wysokości
ziemniaków.Gotować pod przykryciem aż
ziemniaki będą miękkie. Gotowe posypać posiekaną
natką pietruszki.Autor: agnesj77Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: