ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 140 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopieprz według uznaniasól według uznaniakapary 2 łyżek stołowychcebula 1 sztuktwarożek 100 gramówszynka 100 gramówmargaryna 4 łyżek stołowychziemniaki 8 sztukWykonanie:Ziemniaki dokładnie wyszorować, osuszyć, zawinąć w folię aluminiową i piec l godzinę w temp. 200°C. W tym czasie cebulę opłukać, obrać, posiekać, wymieszać z twarożkiem, rozpuszczoną margaryną oraz pokrojoną na plasterki, a następnie na kwadraty szynką i doprawić solą i pieprzem. Upieczone ziemniaki odwinąć częściowo z folii, naciąć na krzyż, odchylić części ziemniaka od siebie i w powstałe w ten sposób zagłębienie nałożyć farsz. Farsz ułożony w ziemniakach posypać kaparami i włożyć ziemniaki ponownie do piekarnika na 15 minut. Ziemniaki można też nadziewać gęstym sosem grzybowym oraz sałatką śledziową z jajkiem, kawiorem lub krewetkami, ale nie zapieka się ich wtedy po nałożeniu nadzienia.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: