Wykonanie
Danie to jest bardzo proste do wykonania. Naprawdę warto poświęcić tę godzinę na przygotowanie ponieważ przyjemność z jedzenia jest ogromna:)

Składniki:pałki (podudzia) z
kurczaka - nie podaję ilości, ponieważ jest to sprawa indywidualna, a ilość reszty składników nie będzie
mieć znaczenia
sólpieprzsłodka paprykamargaryna i
woda do smażenia/duszeniaZdjąć z pałek skórę (ewentualnie zostawić jeśli ktoś lubi, ale ja nie lubię skóry, więc zdejmuję) i umyćPrzyprawić i na chwilę odstawićRozgrzać na patelni
margarynę, następnie ułożyć pałki i chwilę podsmażyćNastępnie dolać ok. 1 szkl. (200 ml)
wody, przykryć patelnię i dusić
mięso ok. 30 minutPo ok. 20 minutach pilnować, żeby
mięso nie zaczęło się przypalać, ponieważ
woda zacznie parować i
kurczak może zacząć przywierać do dna patelni - jeśli tak się stanie to dolać łyżkę
wody (nie więcej) i jeszcze z 5-10 minut podsmażać pod przykryciem od czasu do czasu potrząsając patelnią, żeby
mięso nie zaczęło przywieraćPo upływie pół godziny zdjąć pokrywkę i jeszcze chwilę smażyć z obu stron aż
mięso się przyrumieniPodawać z
ziemniakami i surówką

Smacznego :)