ßßß Cookit - przepis na Suflet z jabłek

Suflet z jabłek

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
jabłko 4 sztuk
cukier 6 łyżek stołowych
białko 4 sztuk
cukier waniliowy 1 sztuk
Wykonanie:
Jabłka przetrzeć przez sito, osłodzić połową cukru. Z białek ubić sztywną pianę, pod koniec ubijania dodawać cukier i cukier waniliowy. Wymieszać ostrożnie z jabłkami, wyłożyć do wysmarowanej margaryną i wysypanej tartą bułką formy budyniowej lub innego odpowiedniego naczynia, szczelnie przykryć. Do szybkowaru wlać 1-2 szklanki wody, zagotować, wstawić na podwyższeniu naczynie z masą. Szybkowar zamknąć i ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Podawać zaraz na gorąco.
Uwagi:
margaryna i bułka tarta do formy
Ciasta i Desery
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1462/Suflet-z-jablek