Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jabłko 4 sztuk
cukier 6 łyżek stołowych
białko 4 sztuk
cukier waniliowy 1 sztukWykonanie:
Jabłka przetrzeć przez sito, osłodzić połową
cukru. Z
białek ubić sztywną pianę, pod koniec ubijania dodawać
cukier i
cukier waniliowy. Wymieszać ostrożnie z
jabłkami, wyłożyć do wysmarowanej
margaryną i wysypanej
tartą bułką formy budyniowej lub innego odpowiedniego naczynia, szczelnie przykryć. Do szybkowaru wlać 1-2 szklanki
wody, zagotować, wstawić na podwyższeniu naczynie z masą. Szybkowar zamknąć i ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Podawać zaraz na gorąco.Uwagi:
margaryna i
bułka tarta do formyCiasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: