Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
dżem 4 łyżek stołowych
cukier 2 łyżek stołowych
białko 3 sztuk
cukier waniliowy 1 sztukWykonanie:Z
białek ubić sztywną pianę, pod koniec ubijania dodawać po trochu pozostałe produkty. Wyłożyć masę do wysmarowanej .
margaryną i wysypanej
tartą bułką formy budyniowej lub innego odpowiedniego naczynia, szczelnie przykryć. Wstawić do szybkowaru (forma powinna być podniesiona w stosunku do dna szybkowaru, stać np. na podstawce), do którego, wlać 1-2 szklanki wrzątku. Szybkowar zamknąć i ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Podawać na gorąco.Uwagi:
margaryna i
tarta bułka do formyCiasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: