Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 95 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegowymienie 50 dekagramów
liście laurowe 1 sztuk
vegeta 1 łyżek stołowych
jajko 1 sztuk
bułka tarta 1 szklanek
mąka 2 sztuk
margaryna 6 dekagramów
masło 1 łyżek stołowych
pieprz ziarnisty 6 sztuk
sól według uznaniaWykonanie:Wymię namoczyć w zimnej wodzie na co najmniej 4-5 godzin. Wyjąć, wypłukać, odcisnąć. Kilka
razy obgotować, zalewając coraz nowym wrzątkiem. Obgotowane wymię zalać w szybkowarze gorącą
wodą, posolić, włożyć
listek laurowy,
pieprz i przyprawę. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 80 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Ugotowane wymię pokroić na plastry grubości 1 cm, każdy posypać
solą i
pieprzem obtoczyć w rozbitym z
mąką jaju, a
potem w
bułce tartej i obrumienić na tłuszczu z obu stron. Przy podawaniu na gorąco na każdy położyć kawałek surowego
masła. Tak przyrządzone wymię smakuje jak
cielęcina.Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: