ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegorumsztyk wołowy 500 gramówgrzyby shitake 4 sztukcebula 1 sztukczosnek 3 ząbkikawałek imbiru 1 sztuksos sojowy 2 łyżek stołowychmąka ziemniaczana 1 łyżek stołowychcukier 1 łyżek stołowychWykonanie:Grzyby moczyć 20 minut w ciepłej wodzie. Wyjąć, odciąć nóżki i odrzucić, a kapelusze pokroić na paski.Umyte mięso pokroić na cienkie plasterki, a następnie na paski długości 6cm i przełożyć do miseczki. Imbir i czosnek obrać i drobno pokroić.Marynata: do wina dodać sos sojowy (2 łyżki), mąkę ziemniaczaną i cukier. Dokładnie wymieszać i zalać pokrojone mięso. Marynować 15 minut.Na dużej patelni rozgrzać olej. Zrumienić cebulę i czosnek, dodać mięso, imbir i grzyby. Smażyć 2 minuty, ciągle mieszając. Dodać łyżkę wina i sosu sojowego, doprawić solą i pieprzem. Smażyć jeszcze 3 minuty, aż sos zgęstnieje. Przełożyć na półmisek i od razu podawać.Uwagi:Sherry można zastąpić białym wytrawnym winem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia ChińskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: