Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
biszkopty 200 gramów
masło 100 gramów
Krówki 15 sztuk
truskawki 300 gramów
śmietana kremowa 200 mililitrów
śmietana 2 łyżek stołowych
cukier puder 2 łyżek stołowychWykonanie:Średniej wielkości formę do tarty wyłożyć folią. Rozpuścić
masło.
Biszkopty rozgnieść tłuczkiem w foliowym woreczku i wymieszać z
masłem. Masą wypełnić naczynie do tarty, na masę nałożyć folię i docisnąć. Formę wstawić na 40 minut do lodówki.Oczyszczone
truskawki pokroić na połówki lub plastry. Do rondelka włożyć
cukierki, dodać 2 łyżki
śmietany i podgrzewać na wolnym ogniu, mieszając, aż
cukierki się rozpuszczą. Schłodzoną kremówkę ubić z łyżka
cukru.Ciasto wyjąć z lodówki, delikatnie przełożyć na talerz, polać masą
toffi, na wierzchu rozłożyć
bita śmietanę, a na niej
truskawki.Uwagi:
Truskawki można zastąpić
borówkami,
malinami, plasterkami
nektarynek.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: