ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegobiszkopty 200 gramówmasło 100 gramówKrówki 15 sztuktruskawki 300 gramówśmietana kremowa 200 mililitrówśmietana 2 łyżek stołowychcukier puder 2 łyżek stołowychWykonanie:Średniej wielkości formę do tarty wyłożyć folią. Rozpuścić masło. Biszkopty rozgnieść tłuczkiem w foliowym woreczku i wymieszać z masłem. Masą wypełnić naczynie do tarty, na masę nałożyć folię i docisnąć. Formę wstawić na 40 minut do lodówki.Oczyszczone truskawki pokroić na połówki lub plastry. Do rondelka włożyć cukierki, dodać 2 łyżki śmietany i podgrzewać na wolnym ogniu, mieszając, aż cukierki się rozpuszczą. Schłodzoną kremówkę ubić z łyżka cukru.Ciasto wyjąć z lodówki, delikatnie przełożyć na talerz, polać masą toffi, na wierzchu rozłożyć bita śmietanę, a na niej truskawki.Uwagi:Truskawki można zastąpić borówkami, malinami, plasterkami nektarynek.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: