Wykonanie
Dużo czasu zajęło mi znalezienie szybkiego i prostego przepisu na
lody. Zawsze była potrzebna maszyna lub było za dużo roboty. W końcu trafiłam na świetny przepis (klik) ;] Dwa składniki, masa krówkowa i kremówka, wystarczą, by zajadać się pysznymi
lodami. Muszę przyznać, że są bardzoooo słodkie, ale o to przecież chodzi w lodach
krówkowych ;)

Składniki (na ok. 1 litr):puszka masy krówkowej (użyłam kajmakowej, lecz równie dobrze może być kokosowa,
kakaowa czy orzechowa); 3,99zł600 ml
śmietanki kremówki; 7złdodatkowo
maliny,
borówki,
nektarynkiCzas przygotowania: 10 min. + ok. 4 godziny spędzone w zamrażarceKoszt: 11złPrzygotowanie1. Odmierzamy 380g masy krówkowej, przekładamy ją do miski i mieszamy trzepaczką (można też wcześniej włożyć puszkę do naczynia z gorącą
wodą, aby łatwiej było ją wyciągnąć).


2. Do osobnej miski wlewamy kremówkę i ubijamy ją na sztywno.

3. Ubitą
śmietanę przekładamy do miski z
krówką i delikatnie wszystko mieszamy.

4. Masę przelewamy do plastikowego pojemnika z pokrywką i wkładamy do zamrażarki na kilka godzin.

5.
Lody polecam podać z
owocami, by nie było nam za słodko ;)



Follow my blog with Bloglovin
