Wykonanie
Pierwsza łyżeczka smakuje niebiańsko, niesamowicie, przepysznie ! Następne oczywiście też :) To deser tak prosty, że aż człowiek jest zły na siebie że tak rzadko go przygotowuje. I piękny, bo głęboka czerwień
truskawkowego musu w połączeniu ze śnieżnobiałą
śmietanową bielą tworzy w pełni skończony obraz :)
Składniki na 2 porcje :15-20 dużych, dojrzałych
truskawek2 łyżki
cukru pudru1/2 szklanki gęstej
śmietany6 dodatkowych
truskawekPrzygotowanie:Umyte
truskawki miksuję z
cukrem. Pozostałe dodatkowe
truskawki kroję w plasterki i układam na dnie szklanych miseczek, a na nie warstwę 3-4 cm
śmietany. Na
śmietanę delikatnie wylewam mus
truskawkowy, ozdabiam go kilkoma śmietanowymi kleksami i plasterkami
truskawki. Podaję schłodzone.Przepis autorski.