ßßß
Przepis własny.Składniki na małą tortownicę:0,5 l śmietany kremówki100 g bez0.25 kg truskawekcukier puder do śmietany - według uznaniaWykonanie:Bezy pokruszyć na spód tortownicy. Truskawki umyć, usunąć zielone części. Pokroić je na drobne kawałki. Śmietanę ubić na sztywno. Dodać do niej cukier puder, by masa była lekko słodkawa. Na końcu dodać truskawki - całość jeszczę chwilkę miksować, by masa stała się jednolita. Śmietanę wyłożyć na bezy.Tortownice szczelnie zawinąć folią spożywczą, zostawić na 8 godzin w zamrażalniku. Lody spożyć w ciągu pierwszej doby z racji tego, że w dniach kolejnych zaczną się tworzyć kryształki lodu w masie. By tego unikąć trzeba przepuścic śmietanę przez maszynę do robieia lodów. Ale kto bedzie trzymać takie pyszne lody długo? :)Przed bezpśrednim podaniem pozwolić lodom troszkę zmiękknąć w temperaturze pokojowej, bedą smaczniejsze.Smacznego! :)Przy okazji przypominam o ankiecie - widoczna po prawej stronie u góry - dziękuję za wypełnienie :)
ZOBACZ RECENZJĘ MULTICOOKERA, urządzenia które piecze, gotuje, smaży, pasteryzuje, steryzlizuje, dusi, gotuje na parze i posiada wiele wiele innych funkcji....