Wykonanie
Truskawki, moje ulubione
owoce według mnie powinny owocować cały rok.
Lody robiłam jak jeszcze był sezon na
truskawki, ale z mrożonych wychodzą również pysznie. Moja przeprowadzka do polski opóźniła moje wpisy , tak więc przepraszam jeżeli coś będzie nie do
pory roku, ale jestem na tak zwanych walizkach, ale przynajmniej w domu. A wracając do
lodów, w smaku przepyszne, można je jeść zaraz po przygotowaniu, jeżeli je zaś zamrozicie to musicie pamiętać żeby przed podaniem wyjąć je z zamrażalki przynajmniej na 45 minut przed jedzeniem, aby trochę się odmroziły.Składniki:50 dag
truskawek1 kubeczek
śmietany kremówki2 łyżki
cukru pudruTruskawki dokładnie płuczemy, pozbawiamy ich szypułek i miksujemy na
truskawkowe piure.
Śmietanę lekko ubijamy z
cukrem pudrem.
Do podbitej
śmietany dodajemy zmiksowane
truskawki.
Wszystko dokładnie mieszamy i przelewamy do włączonej maszyny do robinia
lodów.
Ja kręciłam
lody przez około 50 minut. Po przygotowaniu
lody są idealne do podania.
Można je również mrozić. Jeżeli ktoś nie mam maszynki do
lodów, wówczas przygotowany koktajl zamiast do maszyny do
lodów wlewa do pudełka i co godzinę przez około 6 godzin
miesza dokładnie. Smacznego !!!