« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegotruskawka 50 dekagramówcukier waniliowy 1 sztuklikier brzoskwiniowy 2 łyżek stołowychtwaróg 50 dekagramówcukier puder 2 łyżek stołowychśmietana kremówka 0.5 litrówczekolada gorzka 10 dekagramówWykonanie:Truskawki pokroić, kilka odłożyć do dekoracji. Resztę posypać cukrem waniliowym i polać likierem. Twarożek wymieszać z cukrem pudrem i ubitą śmietaną. Połowe czekolady stopić w kąpieli wodnej, zanurzyć w niej czubki truskawek odłożonych do dekoracji. Pozostałą czekoladę zetrzeć na wiórki. W pucharkach układać na przemian truskawki, krem serowy i wiórki czekolady. Udekorować truskawkami.Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: