Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
masło 1 kostek
płatki kukurydziane 250 gramów
czekolada gorzka 200 gramów
ser mielony 500 gramów
cukier 0,75 szklanek
likier pomarańczowy 3 łyżek stołowych
śmietana kremówka 500 gramów
cukier waniliowy 10 gramów
cytryna 1 sztuk
wiśnie bez pestek 700 gramów
żelatyna 2 łyżek stołowychWykonanie:
Czekoladę połamać na kawałki i roztopić razem z
masłem, wsypać
płatki kukurydziane i wymieszać. Masę
czekoladową rozłożyć na dnie średniej tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia, ugnieść łyżką i wstawić do lodówki na 30 minut. Kilka łyżek masy czekoladowej zostawić do dekoracji.
Ser zmiksować z
cukrem,
likierem pomarańczowym i namoczoną w niewielkiej ilości zimnej
wody, i rozpuszczona na ogniu, ostudzoną
żelatyną. Kremówkę z
cukrem waniliowym,
sokiem i skórką otartą z
cytryny. Kilka łyżek
śmietany odłożyć do dekoracji, a resztę wymieszać z masą
serową. Osączone
wiśnie rozłożyć na
czekoladowym spodzie i przykryć masą
serową. sernik wstawić do lodówki na 3 godziny. Udekorować
bitą śmietaną i odłożonymi czekoladowymi
płatkami kukurydzianymi.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: