ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomasło 1 kostekpłatki kukurydziane 250 gramówczekolada gorzka 200 gramówser mielony 500 gramówcukier 0,75 szklaneklikier pomarańczowy 3 łyżek stołowychśmietana kremówka 500 gramówcukier waniliowy 10 gramówcytryna 1 sztukwiśnie bez pestek 700 gramówżelatyna 2 łyżek stołowychWykonanie:Czekoladę połamać na kawałki i roztopić razem z masłem, wsypać płatki kukurydziane i wymieszać. Masę czekoladową rozłożyć na dnie średniej tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia, ugnieść łyżką i wstawić do lodówki na 30 minut. Kilka łyżek masy czekoladowej zostawić do dekoracji.Ser zmiksować z cukrem, likierem pomarańczowym i namoczoną w niewielkiej ilości zimnej wody, i rozpuszczona na ogniu, ostudzoną żelatyną. Kremówkę z cukrem waniliowym, sokiem i skórką otartą z cytryny. Kilka łyżek śmietany odłożyć do dekoracji, a resztę wymieszać z masą serową. Osączone wiśnie rozłożyć na czekoladowym spodzie i przykryć masą serową. sernik wstawić do lodówki na 3 godziny. Udekorować bitą śmietaną i odłożonymi czekoladowymi płatkami kukurydzianymi.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: