ßßß Cookit - przepis na Panna cotta z polewą czekoladową

Panna cotta z polewą czekoladową

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
śmietanka 30% Pilos 200 mililitrów
mleko Pilos 50 mililitrów
żelatyna 0,75 łyżek deserowych
cukier waniliowy 2 sztuk
cukier 2 łyżek stołowych
masło 2 łyżek stołowych
czekolada wykwintna 150 gramów
Wykonanie:
Mleko podgrzać i rozprowadzić w nim żelatynę. Osobno zagotować śmietankę z cukrem i cukrem waniliowym, i wymieszać z żelatyną rozpuszczoną w mleku. Rozlać do małych salaterek i wstawić na 6 h do lodówki.
Połamana czekoladę stopić w kąpieli wodnej razem z masłem, mieszać ,aż masa będzie jednolita. Wystudzona polewa polać każdy deser i ponownie wstawić do lodówki na 45 minut. Podawać schłodzoną.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Włoska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9354/Panna-cotta-z-polewa-czekoladowa