Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
śmietanka 30% Pilos 200 mililitrów
mleko Pilos 50 mililitrów
żelatyna 0,75 łyżek deserowych
cukier waniliowy 2 sztuk
cukier 2 łyżek stołowych
masło 2 łyżek stołowych
czekolada wykwintna 150 gramówWykonanie:
Mleko podgrzać i rozprowadzić w nim
żelatynę. Osobno zagotować
śmietankę z
cukrem i
cukrem waniliowym, i wymieszać z
żelatyną rozpuszczoną w
mleku. Rozlać do małych salaterek i wstawić na 6 h do lodówki.Połamana
czekoladę stopić w kąpieli
wodnej razem z
masłem, mieszać ,aż masa będzie jednolita. Wystudzona polewa polać każdy deser i ponownie wstawić do lodówki na 45 minut. Podawać schłodzoną.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia WłoskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: