ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegośmietanka 30% Pilos 200 mililitrówmleko Pilos 50 mililitrówżelatyna 0,75 łyżek deserowychcukier waniliowy 2 sztukcukier 2 łyżek stołowychmasło 2 łyżek stołowychczekolada wykwintna 150 gramówWykonanie:Mleko podgrzać i rozprowadzić w nim żelatynę. Osobno zagotować śmietankę z cukrem i cukrem waniliowym, i wymieszać z żelatyną rozpuszczoną w mleku. Rozlać do małych salaterek i wstawić na 6 h do lodówki.Połamana czekoladę stopić w kąpieli wodnej razem z masłem, mieszać ,aż masa będzie jednolita. Wystudzona polewa polać każdy deser i ponownie wstawić do lodówki na 45 minut. Podawać schłodzoną.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia WłoskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: