Karmelowiec ciasto bez pieczeniaSkładniki:2 duże paczki krakersówpuszka kajmaku0,5 l śmietany 30%2 łyżki żelatyny3 łyżki cukrułyżka masła0,75 l mleka1 czekoladaWykonie:Na blaszce wyłożonej podwójną warstwą papieru do pieczenia położyć warstwę krakersów. Do mleka dodać łyżkę masła i ugotować budyń z cukrem. Gorący budyń wylać na krakersy, następnie szybko go rozprowadzić i przykryć kolejną warstwą krakersów. Na tę warstwę wyłożyć kajmak i ponownie przykryć krakersami, całość pozostawić do wystygnięcia. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości ciepłej wody i odstawić do wystygnięcia. Gdy ciasto i żelatyna będą zimne, ubić śmietanę na sztywno z cukrem dodając na koniec żelatynę. Śmietanę wyłożyć na ciasto i posypać czekoladą.