ßßß Cookit - przepis na Czekolada z bitą śmietaną

Czekolada z bitą śmietaną

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
czekolada 100 gramów
cukier waniliowy 1 łyżek deserowych
cukier 2 łyżek deserowych
mleko 0,5 litrów
śmietana kremówka 0.5 szklanek
czekolada sypana według uznania
Wykonanie:
Zagotować mleko, dodać pokruszoną w drobne kawałki czekoladę, cukier waniliowy i cukier. Gdy czekolada w całości się rozpuści rozlać do filiżanek i ułożyć na górę śmietanę kremówkę, uprzednio ubitą. Po wierzchu posypać czekoladą sypką.
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Powyżej 1 roku
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9781/Czekolada-z-bita-smietana