Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
wątróbka cielęca 400 gramów
boczek 100 gramów
jabłka 1 sztuk
tymianek według uznania
cebula 1 sztuk
bułka tarta według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
smalec według uznaniaWykonanie:Umytą, oczyszczoną z błon
wątróbkę pokroić w jednakowej grubości plastry, a te na paski. Obtoczyć w
bułce tartej wymieszanej z suszonym
tymiankiem. Oczyszczona
cebule pokroić w krążki. Obrane
jabłko podzielić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne i pokroić w poprzek na grube plasterki. Na patelni rozgrzać tłuszcz i wrzucić
cebulę, wymieszać i wrzucić
jabłko. Gdy
cebula się zeszkli przełożyć na talerzyk. Cienkie plasterki
boczku pokroić w poprzek na 3-4 części. Ponownie rozgrzać tłuszcz, wrzucić
wątróbkę i
boczek. Krótko smażyć.
Wątróbka powinna być w środku różowa, przesmażona będzie twarda, a
boczek powinien być chrupiący. Pod koniec smażenia dodać
cebule z
jabłkiem, zamieszać, posolić i podawać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: