ßßß Cookit - przepis na Wątróbka z jabłkiem i boczkiem

Wątróbka z jabłkiem i boczkiem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
wątróbka cielęca 400 gramów
boczek 100 gramów
jabłka 1 sztuk
tymianek według uznania
cebula 1 sztuk
bułka tarta według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
smalec według uznania
Wykonanie:
Umytą, oczyszczoną z błon wątróbkę pokroić w jednakowej grubości plastry, a te na paski. Obtoczyć w bułce tartej wymieszanej z suszonym tymiankiem. Oczyszczona cebule pokroić w krążki. Obrane jabłko podzielić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne i pokroić w poprzek na grube plasterki. Na patelni rozgrzać tłuszcz i wrzucić cebulę, wymieszać i wrzucić jabłko. Gdy cebula się zeszkli przełożyć na talerzyk. Cienkie plasterki boczku pokroić w poprzek na 3-4 części. Ponownie rozgrzać tłuszcz, wrzucić wątróbkę i boczek. Krótko smażyć. Wątróbka powinna być w środku różowa, przesmażona będzie twarda, a boczek powinien być chrupiący. Pod koniec smażenia dodać cebule z jabłkiem, zamieszać, posolić i podawać.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9805/Watrobka-z-jablkiem-i-boczkiem