ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoser mielony 700 gramówjajka 3 sztukcukier 200 gramówsok z cytryny 1,5 łyżek deserowychlaska wanilii 1 sztuksól 1 szczyptakakao 3 łyżek stołowychkawa rozpuszczalna 2 łyżek deserowychcukier 1 łyżek stołowychwoda 3 łyżek stołowychWykonanie:Ser miksujemy z jajkami, cukrem, sokiem z cytryny, ziarnkami wanilii i szczyptą soli. Kakao i kawę mieszamy z łyżką cukru i 3 łyżkami zimnej wody. Dodajemy 200ml mieszanki serowej i miksujemy. 3/4 białej masy serowej wlewamy do wysmarowanej masłem formy, na to wylewamy masę ciemną, a na jej środek resztę białej masy. W środek wsuwamy nóż i spiralnie nim kręcimy, by utworzyć dwukolorowy wzór. Naczynie z sernikiem wstawiamy do większego, wypełnionego wodą i pieczemy ok. 40 min w 180 stopniach. Sernik musi odstać co najmniej 12 godzin.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: