Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
ser mielony 700 gramów
jajka 3 sztuk
cukier 200 gramów
sok z cytryny 1,5 łyżek deserowych
laska wanilii 1 sztuk
sól 1 szczypta
kakao 3 łyżek stołowych
kawa rozpuszczalna 2 łyżek deserowych
cukier 1 łyżek stołowych
woda 3 łyżek stołowychWykonanie:
Ser miksujemy z
jajkami,
cukrem,
sokiem z cytryny, ziarnkami
wanilii i szczyptą
soli.
Kakao i
kawę mieszamy z łyżką
cukru i 3 łyżkami zimnej
wody. Dodajemy 200ml mieszanki serowej i miksujemy. 3/4 białej masy serowej wlewamy do wysmarowanej
masłem formy, na to wylewamy masę ciemną, a na jej środek resztę białej masy. W środek wsuwamy nóż i spiralnie nim kręcimy, by utworzyć dwukolorowy wzór. Naczynie z sernikiem wstawiamy do większego, wypełnionego
wodą i pieczemy ok. 40 min w 180 stopniach. Sernik musi odstać co najmniej 12 godzin.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: