ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopieprz według uznaniasól według uznaniazioła prowansalskie według uznaniaoliwa ziołowa 4 łyżek stołowychsos sojowy 3 łyżek stołowychsok z cytryny 1 sztukszczypiorek 2 łyżek stołowychsok pomidorowy 0,5 szklanekcebula 1 sztukpapryka kolorowa 3 sztukudka kurczaka 8 sztukparmezan tarty 50 gramówczosnek 3 ząbkiWykonanie:Sos sojowy wymieszać z sokiem cytrynowym oraz rozdrobnionym ząbkiem czosnku i starannie natrzeć umyte, osuszone i wyluzowane udka, w środku i na zewnątrz. Oczyszczoną 1 paprykę pokroić w paski. Do środka udek włożyć po kilka pasków papryki, posypując je parmezanem i szczypiorkiem. spiąć wykałaczkami. Pozostałe oczyszczone papryki pokroić na kawałki. Oczyszczoną cebulę oraz 2 ząbki czosnku też pokroić na kawałki. Udka obsmażyć na rozgrzanej oliwie, dodać cebulę, czosnek, paprykę, zioła, sól i pieprz. Podlać sokiem pomidorowym i dusić ok. 30 minut.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: