Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
polędwica końska 60 dekagramów
cebula 1 sztuk
żółtko 4 sztuk
sardynki z puszki 4 sztuk
pieczarka marynowana 3 sztuk
korniszon 2 sztuk
musztarda 1 łyżek deserowych
maggi 1 łyżek deserowych
oliwa 1 łyżek deserowych
papryka według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Mięso trzykrotnie przepuścić przez maszynkę.
Cebulę posiekać,
korniszony i
grzyby pokroić jak najdrobniej. Wymieszać
mięso z
oliwą,
musztardą oraz
maggi, podzielić na cztery porcje. Na każdej z nich w zagłębieniu umieścić całe
żółtko i
sardynkę. Obok położyć
cebulę,
korniszony i
pieczarki. Podawać z
białym lub
ciemnym pieczywem, krążkiem
masła oraz zestawem przypraw (
sól,
pieprz,
maggi,
papryka,
oliwa).Uwagi:Można użyć
polędwicę wołową.Potrawy z
MięsaKomentarze:Autor: pies_andaluzyjskiData: 2011-03-08Taaak.
Oliwa to nieodzowny składnik kuchni polskiej i tatara po polsku...Autor: zibi_scj55Data: 2011-03-08Dodawanie
sardynki to próba utrzymania sznytu tatara z okresu kiedy fileciki anchowies kupowało się w każdym sklepie rybnym, delikatesowym i kolonialnym. Monmopol w gastronomii SPOŁEM wprowadził biedną, bezsmakowa
sardynkę. O tempora, o
mores!!!Autor: SueData: 2011-03-05hmm wydaje mi się, że 3krotne przemielenie
mięsa to stanowczo za dużo. Najlepszy jest tatar z siekanego
mięsa. PozdrawiamAutor: barteckiData: 2011-01-31Pełen szacuneczek kazdy lubi tworzyć dzieło w kuchni ,ale jednak myślę że te
sardynki i
grzyby tylko minimalizuja smak prawdziwego tataraAutor: AgataData: 2010-07-27Co to za bezsensowne udziwnienie z
sardynką. Równie dobrze można podać zmieloną
brukiew. Fuu!Autor: marcinData: 2010-05-21Jak robić już tatara z
koniny bądź
polędwicy wołowej, to należy sobie odpuścić mielenie, podobnie jak wszystkie dodatki typu
sardynki,
papryke musztarde itp.
Mięso siekamy drobno, a jedynymi dodatkami są
żółtko,
sól,
pieprz, ewentualnie
oliwa,
maggi. Do mielenia nadaje się gorsze gatunkowo
mięsu typu ligawa,
antrykot,
rozbratel czy
rumsztyk i wtedy możemy sobie dodawać inne dodatki.Autor: zbyszkoData: 2009-12-19Niebo w gębie :)Autor: kucharzData: 2009-07-25wielki szajs jak tak bardzo lubisz
ryby to kup sobie paprykarza.anie psuj smaku prawdziwego tatara.Autor: MikeData: 2009-04-06tatar jest superAutor: murData: 2009-02-14Nie ma nic lepszego na świecie! Mniam, mniam...Autor: topolData: 2009-01-02ja wlasnie zajadam.Super!!!!Autor: ktośData: 2008-12-04ale tatar jest pysznyAutor: michałData: 2008-11-18Idę właśnie robić, pewnie zjem samemu taką porcyjkę :))Autor: sylwiaData: 2008-10-24bardzooo pyszne:)Autor: TomekData: 2008-02-13no super ;D właśnie jem...pychota....Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: