ßßß Cookit - przepis na Tatar po niemiecku

Tatar po niemiecku

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
polędwica końska 60 dekagramów
żółtko 4 sztuk
cebula 1 sztuk
koniak 4 łyżek stołowych
korniszon 3 sztuk
oliwa 1 łyżek stołowych
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
bazylia w listkach 0.5 łyżek stołowych
pieprz według uznania
papryka według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Mięso trzykrotnie przepuścić przez maszynkę. Wymieszać dokładnie z koniakiem i oliwą. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Przygotować 4 porcje, w zagłębieniu każdej umieścić żółtko. Posypać siekaną zieleniną. Podawać z gorącymi tostami oraz marynowanymi grzybami.
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/188/Tatar-po-niemiecku