Wykonanie
« Powrót  Świeżynka
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegoświeża
wieprzowina 700 gramów
cebula 6 sztuk
olej 2 łyżek stołowych
piwo 150 mililitrów
sól według uznania
pieprz według uznania
liść laurowy według uznania
ziele angielskie według uznaniaWykonanie:
Mięso opłukać osuszyć pokroić w kostkę.Obsmażyć na patelni z rozgrzanym
olejem, przełożyć do garnka.
Cebule obrać posiekać zeszklić na pozostałym na patelni tłuszczu dodać do
mięsa.
Piwo podgrzać podlać nim
mięso oprószyć
sola i
pieprzem doprowadzić do wrzenia.Zmniejszyć ogień dodać listek i ziele dusić pod przykryciem ok.30 min.Przyprawić do smaku
sola i
pieprzem.Autor: edl26Zobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: