ßßß Cookit - przepis na Sznycel wiedeński

Sznycel wiedeński

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
sznycel cielęcy 4 sztuk
mąka 50 gramów
jajka 1-2 sztuk
oleju 1/2 łyżek deserowych
mleko 2 łyżek stołowych
bułka tarta 800 gramów
cytryna 4 plastry
sól, narka pietruszki według uznania
Wykonanie:
Sznycel dokładnie wybij tłuczkiem na grubość 4 mm. Jajko, mleko, oliwę i sól wymieszaj w misce. Na dwa oddzielne talerze wysyp mąkę i bułkę tartą. Najpierw posól każdy sznycel, następnie oprósz mąką, a na koniec wypanieruj w jajku i bułce. Smaż na rozgrzanej patelni, możesz dodać odrobinę oleju. Przypraw przed podaniem.
Autor: wieslawal64
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5843/Sznycel-wiedenski