ßßß Cookit - przepis na Sznycel Cielęcy z jogurtem miętowym

Sznycel Cielęcy z jogurtem miętowym

nazwa

Wykonanie

6 - 8 małych sznycli cielęcych
50 g bułki tartej
3 - 4 kromki pieczywa tostowego
otarta skórka z 1 cytryny
mąka
2 jajka
olej roślinny do smażenia
Sznycle przyprawiamy solą i pieprzem. Tartą bułkę wysypujemy na talerz, dodajemy pokruszone pieczywo tostowe i otartą skórkę z cytryny, dokładnie mieszamy. Na dwa kolejne talerze wykładamy makę i jajka. Sznycle panierujemy kolejno w mące, jajkach oraz bułce tartej z pieczywem tostowym i skórką z cytryny.
Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju 3 minutki. Podajemy z jogurtem miętowym.
Źródło:http://funandtaste.blogspot.com/2011/10/sznycel-cielecy-z-jogurtem-mietowym.html