ßßß Cookit - przepis na Szaszłyki z cebulą i pomidorkami

Szaszłyki z cebulą i pomidorkami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
pomidorki czereśniowe 300 gramów
dymka ze szczypiorkiem 3 sztuk
mięso mielone drobiowe 500 gramów
jajko 1 sztuk
bułka tarta 6 łyżek stołowych
olej 4 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Oczyszczoną i startą na tarce dymkę dodać do mielonego mięsa, wbić jajko i wsypać tyle bułki tartej, aby po wyrobieniu otrzymać zwartą mięsna masę, doprawić do smaku i uformować z niej kulki wielkości pomidorków czereśniowych.
Szczypior z dymki sparzyć, przelewając wrzątkiem na sicie, osączyć i ostudzić. Kulki mięsne zawinąć w szczypior i nabić na przemian z pomidorkami na patyki. Szaszłyki posmarować olejem, ułożyć na blasze do pieczenia lub na tackach do grillowania i upiec albo w piekarniku, albo nad rozżarzonymi węglami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4531/Szaszlyki-z-cebula-i-pomidorkami