Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
pomidorki czereśniowe 300 gramów
dymka ze
szczypiorkiem 3 sztuk
mięso mielone drobiowe 500 gramów
jajko 1 sztuk
bułka tarta 6 łyżek stołowych
olej 4 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną i startą na tarce
dymkę dodać do
mielonego mięsa, wbić
jajko i wsypać tyle
bułki tartej, aby po wyrobieniu otrzymać zwartą
mięsna masę, doprawić do smaku i uformować z niej kulki wielkości
pomidorków czereśniowych.
Szczypior z
dymki sparzyć, przelewając wrzątkiem na sicie, osączyć i ostudzić. Kulki
mięsne zawinąć w
szczypior i nabić na przemian z
pomidorkami na patyki. Szaszłyki posmarować
olejem, ułożyć na blasze do pieczenia lub na tackach do grillowania i upiec albo w piekarniku, albo nad rozżarzonymi węglami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: