ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegopomidorki czereśniowe 300 gramówdymka ze szczypiorkiem 3 sztukmięso mielone drobiowe 500 gramówjajko 1 sztukbułka tarta 6 łyżek stołowycholej 4 łyżek stołowychsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną i startą na tarce dymkę dodać do mielonego mięsa, wbić jajko i wsypać tyle bułki tartej, aby po wyrobieniu otrzymać zwartą mięsna masę, doprawić do smaku i uformować z niej kulki wielkości pomidorków czereśniowych.Szczypior z dymki sparzyć, przelewając wrzątkiem na sicie, osączyć i ostudzić. Kulki mięsne zawinąć w szczypior i nabić na przemian z pomidorkami na patyki. Szaszłyki posmarować olejem, ułożyć na blasze do pieczenia lub na tackach do grillowania i upiec albo w piekarniku, albo nad rozżarzonymi węglami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: