Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 60(z pieczeniem / smażeniem): 6 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
twaróg 25 dekagramów
cukier waniliowy 1 sztuk
jajo 1 sztuk
olej 5 łyżek stołowych
mleko 5 łyżek stołowych
cukier 8 dekagramów
mąka 30 dekagramów
proszek do pieczenia 1 sztuk
mąka 8 dekagramów
cukier 8 dekagramów
masło 4 dekagramów
cukier waniliowy 1 sztuk
jajo według uznaniamasa marcepanowa 8 dekagramów
cukier puder 4 dekagramów
śmietana kremówka 1 łyżek stołowych
morele 6 sztukWykonanie:Wszystkie składniki na ciasto umieścić w misce, wyrobić ciasto. Następ¬nie ze składników wyrobić kruszonkę.
Białko zagnieść z
cukrem pudrem i masą marcepanową.
Żółtko roztrzepać ze
śmietaną. Ciasto rozwałkować. Pokroić na kwadraty o
boku 14 cm. Na środku każdego zrobić kleks z masy marcepanowej. Zagiąć do środka rogi ciasta, docisnąć, posypać pokrojonymi w paseczki
morelami. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 30 min. w temp. 200°C. Na 5 min. przed końcem pieczenia posmarować
żółtkiem roztrzepanym ze
śmietaną.
Cukier puder utrzeć z 2 łyżkami
wody. Posmarować
ciastka.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: