ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 60(z pieczeniem / smażeniem): 6 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegotwaróg 25 dekagramówcukier waniliowy 1 sztukjajo 1 sztukolej 5 łyżek stołowychmleko 5 łyżek stołowychcukier 8 dekagramówmąka 30 dekagramówproszek do pieczenia 1 sztukmąka 8 dekagramówcukier 8 dekagramówmasło 4 dekagramówcukier waniliowy 1 sztukjajo według uznaniamasa marcepanowa 8 dekagramówcukier puder 4 dekagramówśmietana kremówka 1 łyżek stołowychmorele 6 sztukWykonanie:Wszystkie składniki na ciasto umieścić w misce, wyrobić ciasto. Następ¬nie ze składników wyrobić kruszonkę. Białko zagnieść z cukrem pudrem i masą marcepanową. Żółtko roztrzepać ze śmietaną. Ciasto rozwałkować. Pokroić na kwadraty o boku 14 cm. Na środku każdego zrobić kleks z masy marcepanowej. Zagiąć do środka rogi ciasta, docisnąć, posypać pokrojonymi w paseczki morelami. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 30 min. w temp. 200°C. Na 5 min. przed końcem pieczenia posmarować żółtkiem roztrzepanym ze śmietaną. Cukier puder utrzeć z 2 łyżkami wody. Posmarować ciastka.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: