ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka 500 gramówmargaryna 1 kostekcukier 350 gramówcukier waniliowy 1 sztukproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychsól 1 szczyptamleko 5 łyżek stołowychśmietana 500 gramówpłatki migdałowe 75 gramówwisnie 1,5 kilogramówWykonanie:Miękką margarynę, 250g cukru, cukier waniliowy oraz sól utrzeć na gładka masę, dodając stopniowo, 4 jajka, mąkę wymieszaną z proszkiem na przemian z mlekiem. Ciasto przełożyć na do dużej blaszki, wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać i ułożyć równomiernie oczyszczone, wydrolowane wiśnie. Gęstą śmietanę wymieszać z 3 jajkami, 100g cukru i wylać na wiśnie. Całość posypać płatkami migdałowymi. Piec ok. 40 minut w 190 stopniach. Wystudzić i przed podaniem pokroić na kawałki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: