Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 500 gramów
margaryna 1 kostek
cukier 350 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
sól 1 szczypta
mleko 5 łyżek stołowych
śmietana 500 gramów
płatki migdałowe 75 gramów
wisnie 1,5 kilogramówWykonanie:
Miękką margarynę, 250g
cukru,
cukier waniliowy oraz
sól utrzeć na gładka masę, dodając stopniowo, 4
jajka,
mąkę wymieszaną z proszkiem na przemian z
mlekiem. Ciasto przełożyć na do dużej blaszki, wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać i ułożyć równomiernie oczyszczone, wydrolowane
wiśnie. Gęstą
śmietanę wymieszać z 3
jajkami, 100g
cukru i wylać na
wiśnie. Całość posypać
płatkami migdałowymi. Piec ok. 40 minut w 190 stopniach. Wystudzić i przed podaniem pokroić na kawałki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: