ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka 3 szklanekcukier puder 0,75 szklanekmargaryna 1 sztukżółtka 4 sztukproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychmasło 1 kostekcukier puder 1 szklanekjajka 1 sztukmleko w proszku 1 szklaneksok z cytryny 2 łyżek deserowychKrówki 200 gramówmleko 6 łyżek stołowychmarcepanowe kwiatki i listki według uznaniaWykonanie:Z przesianej maki, margaryny, żółtek, 0,57 szklanki cukru pudru oraz proszku zagnieść gładkie ciasto. Rozwałkować na 2 placki i kolejno piec 30 minut w 180 stopniach, w tortownicy średniej wielkości, wyścielonej papierem do pieczenia.Masa: miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem, dodając jajko, mleko w proszku oraz sok z cytryny.Masą przełożyć wystudzone placki.Krówki stopić z mlekiem i posmarować wierzch ciasta. Widelcem zrobić fantazyjne wzory. Na koniec udekorować marcepanowymi kwiatkami i listkami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: