Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 3 szklanek
cukier puder 0,75 szklanek
margaryna 1 sztuk
żółtka 4 sztuk
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
masło 1 kostek
cukier puder 1 szklanek
jajka 1 sztuk
mleko w proszku 1 szklanek
sok z cytryny 2 łyżek deserowych
Krówki 200 gramów
mleko 6 łyżek stołowychmarcepanowe kwiatki i listki według uznaniaWykonanie:Z przesianej
maki,
margaryny,
żółtek, 0,57 szklanki
cukru pudru oraz proszku zagnieść gładkie ciasto. Rozwałkować na 2 placki i kolejno piec 30 minut w 180 stopniach, w tortownicy średniej wielkości, wyścielonej papierem do pieczenia.Masa: miękkie
masło utrzeć z
cukrem pudrem, dodając
jajko,
mleko w proszku oraz
sok z cytryny.Masą przełożyć wystudzone placki.
Krówki stopić z
mlekiem i posmarować wierzch ciasta. Widelcem zrobić fantazyjne wzory. Na koniec udekorować marcepanowymi kwiatkami i listkami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: