ßßß Cookit - przepis na Piegusek

Piegusek

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Piegusek
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
bakalia 4 łyżek stołowych
mąka ziemniaczana 1 łyżek deserowych
olejek rumowy według uznania
proszek do pieczenia 1.5 łyżek deserowych
margaryna 0.75 kostek
jajko 4 sztuk
cukier puder 1 szklanek
mak 1 szklanek
mąka 1 szklanek
Wykonanie:
Jaja ubić z cukrem na puszystą masę, dodać przesianą mąkę z proszkiem i opłukany, wyschnięty mak. Na końcu dodać roztopioną i ostudzoną margarynę, olejek oraz bakalie oprószone mąką ziemniaczaną. Dobrze wymieszać. Ciasto przełożyć do formy keksowej wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok.60 minut w 180 stopniach.
Uwagi:
posiekane bakalie
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3968/Piegusek