Wykonanie
« Powrót  Piegusek

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
bakalia 4 łyżek stołowych
mąka ziemniaczana 1 łyżek deserowych
olejek rumowy według uznania
proszek do pieczenia 1.5 łyżek deserowych
margaryna 0.75 kostek
jajko 4 sztuk
cukier puder 1 szklanek
mak 1 szklanek
mąka 1 szklanekWykonanie:
Jaja ubić z
cukrem na puszystą masę, dodać przesianą
mąkę z proszkiem i opłukany, wyschnięty
mak. Na końcu dodać roztopioną i ostudzoną
margarynę, olejek oraz
bakalie oprószone
mąką ziemniaczaną. Dobrze wymieszać. Ciasto przełożyć do formy keksowej wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok.60 minut w 180 stopniach.Uwagi:posiekane
bakalieAutor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: