ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegobakalia 4 łyżek stołowychmąka ziemniaczana 1 łyżek deserowycholejek rumowy według uznaniaproszek do pieczenia 1.5 łyżek deserowychmargaryna 0.75 kostekjajko 4 sztukcukier puder 1 szklanekmak 1 szklanekmąka 1 szklanekWykonanie:Jaja ubić z cukrem na puszystą masę, dodać przesianą mąkę z proszkiem i opłukany, wyschnięty mak. Na końcu dodać roztopioną i ostudzoną margarynę, olejek oraz bakalie oprószone mąką ziemniaczaną. Dobrze wymieszać. Ciasto przełożyć do formy keksowej wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok.60 minut w 180 stopniach.Uwagi:posiekane bakalieAutor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: