Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
owoce suszone 200 gramów
wino czerwone 100 mililitrówkotlety wieprzowe 4 sztuk
musztarda 2 łyżek stołowych
mąka według uznania
jajka 2 sztuk
bułka tarta według uznania
masło 50 gramów
bulion warzywny 250 mililitrów
sól według uznania
pieprz według uznaniazasmażka ciemna 1 łyżek stołowych
cukier 1 szczyptaWykonanie:umyte
suszone owoce zalać
winem i moczyć 1h.Umyte i osuszone
mięso posmarować
musztardą i obtoczyć w
mące.
Jajka roztrzepać z dodatkiem
soli i pieprzy. Kotlety obtoczyć w
jajku i
tartej bułce. Smażyć na
maśle po 5 minut z każdej strony.Odstawić w ciepłe miejsce. Namoczone w
winie owoce włożyć do tłuszczu po smażeniu kotletów, wlać
bulion i dusić 15 minut. Sos doprawić
solą i
pieprzem i
cukrem tak, aby miał pikantny smak. Zagęścić zasmażką.
Schab z
owocami podawać z ziemniaczanymi krokiecikami, kluskami śląskimi lub kopytkami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: