ßßß Cookit - przepis na Reński kotlet wieprzowy

Reński kotlet wieprzowy

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
owoce suszone 200 gramów
wino czerwone 100 mililitrów
kotlety wieprzowe 4 sztuk
musztarda 2 łyżek stołowych
mąka według uznania
jajka 2 sztuk
bułka tarta według uznania
masło 50 gramów
bulion warzywny 250 mililitrów
sól według uznania
pieprz według uznania
zasmażka ciemna 1 łyżek stołowych
cukier 1 szczypta
Wykonanie:
umyte suszone owoce zalać winem i moczyć 1h.Umyte i osuszone mięso posmarować musztardą i obtoczyć w mące. Jajka roztrzepać z dodatkiem soli i pieprzy. Kotlety obtoczyć w jajku i tartej bułce. Smażyć na maśle po 5 minut z każdej strony.Odstawić w ciepłe miejsce. Namoczone w winie owoce włożyć do tłuszczu po smażeniu kotletów, wlać bulion i dusić 15 minut. Sos doprawić solą i pieprzem i cukrem tak, aby miał pikantny smak. Zagęścić zasmażką. Schab z owocami podawać z ziemniaczanymi krokiecikami, kluskami śląskimi lub kopytkami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4806/Renski-kotlet-wieprzowy