Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
polędwiczki wieprzowe 3 sztuk
tymianek 1 łyżek deserowych
olej według uznania
sól według uznania
musztarda 3 łyżek stołowych
mleko 1 szklanek
mąka 1 szklanek
jajka 2 sztukWykonanie:Umyte
mięso pokroić na kawałki. oprószyć
solą oraz
tymiankiem i odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce. Następnie
mięso obsmażyć na
oleju, przełożyć do rondla, podlać 3 łyżkami
wody i dusić pod przykryciem 20 minut.
Mleko zmiksować z
mąką,
jajkami, szklanką
wody oraz szczyptą
soli. Z ciasta usmażyć cienkie naleśniczki. Każdy naleśnik posmarować
musztardą, ułożyć kawałki
mięsa i zawinąć. Obsmażyć z każdej strony na 3 łyżkach
oleju. Podawać z warzywami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: