Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 3/4 szklanek
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
jajka 6 sztuk
cukier 1 szklanek
Cynamon według uznania
jablka 4 sztuk
kakao 1 łyżek stołowychWykonanie:Wbijamy 6
jajek do miski,wsypujemy 1 szk.
cukru i razem to mieszamy.Później dodajemy do masy jajecznej
make i
proszek do pieczenia i wszystko razem mieszamy na jednolita masę.przyszykowujemy blachę lub tortownice smarujemy tłuszczem (najlepiej
margaryna lub
masłem śmietankowym) i posypujemy
bułka tarta.tak przyszykowana blachę odstawimy.obieramy
jabłka i kroimy je w talarki (gr.4mm).wlewamy cześć masy na blachę tak aby przykryła dno.teraz układamy
jabłka pokrojone na ta masę i posypujemy
cynamonem.druga cześć masy dodajemy
kakao i razem mieszamy.tak przyszykowana masę
kakaowa wylewamy na
jabłka tak aby druga masa pokryła
jabłka.PIECZEMY W TEMP>175stopni celsiusza na 25 minut.SMACZNEGOAutor: dabskopZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: