Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
śmietana 200 mililitrów
czekolada gorzka 100 gramów
cukier puder 4 łyżek stołowych
likier migdałowy 3 łyżek stołowych
trufle 4 sztukWykonanie:4 pojemniczki lub nieduże szklanki, po ok. 150 ml, wyłożyć folią (góra powinna wystawać ponad brzeg naczynia, aby łatwo można było wyjąć mus).Połamana
czekoladę rozpuścić z
masłem w kąpieli
wodnej i wymieszać. Zmiksować
śmietanę z
cukrem pudrem, dodać
likier oraz rozpuszczona
czekoladę. mus przełożyć do przygotowanych naczyń, wyrównać powierzchnię i wstawić szklanki na 2 godziny do lodówki lub na noc.Pociągając za wystającą folię, mus wyjąć z naczyń. odwrócić go na talerz i zdjąć folię. Na górze deseru położyć ulubiona
truflę i płatek róży.Uwagi:
Likier migdałowy można zastąpić
likierem czekoladowym lub
kawowym. A
truflę inna
czekoladką,
migdałami,
orzechami lub starta
czekoladą.Mus można włożyć do pojemników bez folii i wybrać ze środka nożem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: