Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 500 gramów
proszek do pieczenia 1,5 łyżek deserowych
soda oczyszczona 0,5 łyżek deserowych
margaryna 150 gramów
cukier 350 gramów
sól 1 szczypta
jajka 2 sztuk
maślanka 1 szklanek
skórka pomarańczowa 1 łyżek stołowych
jagody 400 gramówWykonanie:Przesiana
mąkę wymieszać z proszkiem,
sodą,
cukrem oraz
solą. Ubite trzepaczką
jajka wymieszać z
maślanką i skórką z
pomarańczy. Wlać do
mąki i wymieszać. połączyć z oczyszczonymi
owocami. Masą wypełnić 12 foremek, wysmarowanych
masłem, do 2/3 wysokości. Piec ok. 35 minut.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: