Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 1 szklanek
proszek do pieczenia 0,5 łyżek deserowych
soda oczyszczona 0,5 łyżek deserowych
cukier 1 łyżek stołowych
sól 1 szczypta
maślanka 1 szklanek
jajka 1 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
jagody 0,5 szklanekWykonanie:Suche składniki wymieszać. Osobno połączyć
maślankę,
jajko i rozpuszczone
masło. Wymieszać ze składnikami suchymi i odstawić na 60 minut. Dodać oczyszczone
jagody. Patelnie posmarować odrobina
masła i smażyć małe placuszki z każdej strony na złoty kolor. Podawać z
cukrem,
syropem klonowym lub sosem
owocowym.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: