ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomasło 80 gramówcukier 80 gramówjajka 4 sztukmigdały mielone 70 gramówlaska wanili 1 sztukczekolada gorzka 80 gramówśmietana kremówka 200 mililitrówWykonanie:Masło utrzeć z 60g cukru na puch, dodając stopniowo po żółtku. Dodać mielone migdały i rdzeń z laski wanilii. Roztopić czekoladę i dodać do masy maślanej. Dobrze wszystko utrzeć. Na końcu dodać ubite na sztywno z pozostałym cukrem białka i delikatnie połączyć z masą czekoladową. Masłem wysmarować 4 foremki(filiżanki) o poj. 250ml. Obsypać cukrem i napełnić masą do wysokości 2/3. Filiżanki ustawić w kwadratowej formie wypełnionej wodą i piec ok. 30 minut w 200 stopniach. Gotowe murzynki wyłożyć na talerzyki deserowe. Przybrać ubitą na sztywno śmietaną i ewentualnie wisienką.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: