Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
masło 80 gramów
cukier 80 gramów
jajka 4 sztuk
migdały mielone 70 gramówlaska
wanili 1 sztuk
czekolada gorzka 80 gramów
śmietana kremówka 200 mililitrówWykonanie:
Masło utrzeć z 60g
cukru na puch, dodając stopniowo po
żółtku. Dodać mielone
migdały i rdzeń z
laski wanilii. Roztopić
czekoladę i dodać do masy
maślanej. Dobrze wszystko utrzeć. Na końcu dodać ubite na sztywno z pozostałym
cukrem białka i delikatnie połączyć z masą
czekoladową.
Masłem wysmarować 4 foremki(filiżanki) o poj. 250ml. Obsypać
cukrem i napełnić masą do wysokości 2/3. Filiżanki ustawić w kwadratowej formie wypełnionej
wodą i piec ok. 30 minut w 200 stopniach. Gotowe murzynki wyłożyć na talerzyki deserowe. Przybrać ubitą na sztywno
śmietaną i ewentualnie wisienką.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: