Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 5 sztuk
cukier 350 gramów
czekolada ciemna 50 gramów
masło 200 gramów
proszek do pieczenia 2 łyżek stołowych
mąka 135 gramów
śmietanka 150 mililitrów
Czekolada z kawałkami
orzechów 150 gramówWykonanie:CIASTO:Rozgrzej piekarnik do 175 stopni. Ubij
jajka z
cukrem. Następnie roztop 130g
masła w garnku, zdejmij z ognia i wrzuć ciemną
czekoladę. Rozmieszaj aż
czekolada się roztopi, a następnie odstaw do ostudzenia. Po kilku minutach wlej delikatnie ubite
jajka i zamieszaj. Następnie dodaj
mąkę i
proszek do pieczenia. Przelej wszystko do okrągłej formy i wstaw do piekarnika na ok 45 min. POLEWA:Roztop 150g
cukru,
śmietankę i 70g
masła aż utworzą gęsty sos, zestaw z ognia i dodaj
czekoladę z orzechami, nałóż polewę na ostudzone ciasto, możesz również przekroić ciasto w pół i posmarować w środku, polewy powinno starczyć ;)Smacznego!Autor: GosiaFreshZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: