ßßß Cookit - przepis na Kruche ciasteczka z truskawkami

Kruche ciasteczka z truskawkami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 12
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 1
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 200 gramów
masło 125 gramów
migdały - mielone 50 gramów
cukier 80 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
jajka 1 sztuk
cukier kryształ 60 gramów
dżem truskawkowy 250 gramów
truskawki 250 gramów
Wykonanie:
Masło posiekać z mąką, dodać cukier, cukier waniliowy, migdały oraz jajko i zagnieść gładkie ciasto. Zawinąć w folie i włożyć na 30 minut do lodówki. Rozwałkować ciasto na grubość 5mm. Foremka wyciąć 24 kwiatki o średnicy 2 cm. Ciastka rozłożyć na 2 blaszkach, wyścielonych papierem do pieczenia. Posypać je cukrem kryształem. Piec 12 minut w 175 stopniach, na jasny złoty kolor. Podgrzany dżem nałożyć na środek większych ciastek, przykryć ciastkami z wyciętymi środkami i lekko przycisnąć.Na wierzchu ciasteczka udekorować oczyszczonymi, pokrojonymi w plasterki truskawkami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9023/Kruche-ciasteczka-z-truskawkami