ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomąka 200 gramówmasło 125 gramówmigdały - mielone 50 gramówcukier 80 gramówcukier waniliowy 1 sztukjajka 1 sztukcukier kryształ 60 gramówdżem truskawkowy 250 gramówtruskawki 250 gramówWykonanie:Masło posiekać z mąką, dodać cukier, cukier waniliowy, migdały oraz jajko i zagnieść gładkie ciasto. Zawinąć w folie i włożyć na 30 minut do lodówki. Rozwałkować ciasto na grubość 5mm. Foremka wyciąć 24 kwiatki o średnicy 2 cm. Ciastka rozłożyć na 2 blaszkach, wyścielonych papierem do pieczenia. Posypać je cukrem kryształem. Piec 12 minut w 175 stopniach, na jasny złoty kolor. Podgrzany dżem nałożyć na środek większych ciastek, przykryć ciastkami z wyciętymi środkami i lekko przycisnąć.Na wierzchu ciasteczka udekorować oczyszczonymi, pokrojonymi w plasterki truskawkami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: