Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 200 gramów
masło 125 gramów
migdały - mielone 50 gramów
cukier 80 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
jajka 1 sztuk
cukier kryształ 60 gramów
dżem truskawkowy 250 gramów
truskawki 250 gramówWykonanie:
Masło posiekać z
mąką, dodać
cukier,
cukier waniliowy,
migdały oraz
jajko i zagnieść gładkie ciasto. Zawinąć w folie i włożyć na 30 minut do lodówki. Rozwałkować ciasto na grubość 5mm. Foremka wyciąć 24 kwiatki o średnicy 2 cm.
Ciastka rozłożyć na 2 blaszkach, wyścielonych papierem do pieczenia. Posypać je
cukrem kryształem. Piec 12 minut w 175 stopniach, na jasny złoty kolor. Podgrzany
dżem nałożyć na środek większych
ciastek, przykryć
ciastkami z wyciętymi środkami i lekko przycisnąć.Na wierzchu
ciasteczka udekorować oczyszczonymi, pokrojonymi w plasterki
truskawkami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: