Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegogotowana
pierś z kurczaka 20 dekagramów
mieszanka warzyw 30 dekagramów
woda 2 łyżek stołowych
sos sojowy 2 łyżek stołowychliście
szpinaku 30 dekagramów
olej rzepakowy 3 łyżek stołowychWykonanie:
Mięso kurczaka pokroić w paseczki i podsmażyć 2 minuty na połowie
oleju. Następnie smażyć warzywa ok. 4 minut. Do usmażonych warzyw dodać
kurczaka,
wodę,
sos sojowy i dusić razem ok. 2 minuty. Liście
szpinaku obgotować przez 3 minuty w osolonym wrzątku, następnie odsączyć.
Szpinak rozłożyć na talerzach a na nim ułożyć
kurczaka z warzywami.Uwagi:
Mieszanka warzyw:
fasolka szparagowa,
czerwona papryka,
pieczarki,
cukiniaAutor: AnusiakZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: