Zupa d elikatnie kw askowa, lekko pikantna, z wyczuwalną trawą cytrynową. Pięknie pac hnie i na dodatek jest pyszn a .Lekko zmodyfikowany p rzepis z opakowania pasty Tom Kha. Składniki dla 3-4 osób:5 0 g pasty Tom Kha4 00 ml mleczka kokosowego1 łyżk a sosu sojowego o obniżonej zawartości soli300 g piersi z kurczaka (lub owoców morza)6-7 pieczarekduża garść posiekanych dowolnych warzyw (szparagi, groszekcukrowy, cukinia) lub mieszanki warzywnejok. 20 0 ml wodyopcjonalnie świeża kolendraZagotować w garnk u 200 ml m leczk a kokosowego .D odać pastę oraz pokrojonego w kawałki kurczaka i p oddusić przez kilka minut.N astępnie dodać 20 0 ml wody, dodać pok rojone pieczarki i warzywa, wlać sos sojowy oraz resztę m leczk a kokosowego i doprowadzić do wrzenia.Zmniejszyć ogień i poddusić jeszcze chwilę (warzywa powinny być ugotowane al dente).Przed podaniem posypać siekaną kolendrą.