Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
wiórki kokosowe 150 gramów
białka 5 sztuk
cytryna 0,5 sztuk
cukier 1 szklanek
cukier waniliowy 1 sztuk
biszkopty 4 łyżek stołowych
sól 1 szczyptaWykonanie:Ubić
białka (o temp. pokojowej) ze szczyptą
soli na sztywną pianę. Gdy będzie sztywna, porcjami wsypywać
cukier i ubijać, aż do jego rozpuszczenia. Dodać sok oraz skórkę otartą z wyszorowanej 1/2
cytryny. Ubijać, aż piana będzie puszysta i gęsta. Dodać
wiórki kokosowe, starte
biszkopty oraz
cukier waniliowy i dobrze wymieszać. Na blaszkę wyścieloną pergaminem wyciskać szprycą lub z foliowego woreczka małe okrągłe
ciasteczka. Piec 30 minut w 160 stopniach, na złoty kolor.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: