ßßß Cookit - przepis na Kokosanki tradycyjne

Kokosanki tradycyjne

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
wiórki kokosowe 150 gramów
białka 5 sztuk
cytryna 0,5 sztuk
cukier 1 szklanek
cukier waniliowy 1 sztuk
biszkopty 4 łyżek stołowych
sól 1 szczypta
Wykonanie:
Ubić białka (o temp. pokojowej) ze szczyptą soli na sztywną pianę. Gdy będzie sztywna, porcjami wsypywać cukier i ubijać, aż do jego rozpuszczenia. Dodać sok oraz skórkę otartą z wyszorowanej 1/2 cytryny. Ubijać, aż piana będzie puszysta i gęsta. Dodać wiórki kokosowe, starte biszkopty oraz cukier waniliowy i dobrze wymieszać. Na blaszkę wyścieloną pergaminem wyciskać szprycą lub z foliowego woreczka małe okrągłe ciasteczka. Piec 30 minut w 160 stopniach, na złoty kolor.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11823/Kokosanki-tradycyjne