Wykonanie
Miałam słoiczek mrożonych
białek w zamrażarce, więc zrobiłam popularne
ciasteczka z
kokosem.

Składniki:6-7
białekszczypta
soli300 g
wiórków kokosowych280 g
cukru1
cukier waniliowykilka kropel
aromatu migdałowegoszczypta
cynamonuSposób wykonania:1.
Białka ubijamy na sztywno z dodatkiem szczypty
soli. Wsypujemy partiami
cukier i
cukier waniliowy, ubijamy, aż
cukier się rozpuści. Masa powinna być sztywna i lśniąca.2. Na koniec dodajemy
kokos,
cynamon i olejek i delikatnie mieszamy.3. Za pomocą dwóch łyżek nakładamy okrągłe porcje masy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Kokosanki nie powinny być grubsze niż 1 cm.4. Pieczemy w 140-150 st. C. Powinny być raczej jasne, niż złote. Po upieczeniu odstawiamy do ostygnięcia.5. Powinny wyjść chrupkie z zewnątrz, a w środku miękkie.Smacznego!


Źródło: Wielkie żarcie