Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 30(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 300 gramów
wiórki kokosowe 150 gramów
cukier 150 gramów
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
masło 150 gramów
jajka 3 sztuk
rum 2 łyżek deserowych
śmietana 2 łyżek stołowych
galaretka domowa według uznaniaWykonanie:Przesianą
mąkę wymieszać z
cukrem, proszkiem i wiórkami kokosowymi. Dodać
masło i posiekać nożem. Wbić
jajka, dodać
śmietanę oraz
rum i wyrobić ciasto. Utoczyć wałek, odkrawać po plasterku i formować z niego placuszek. Wygniatać w każdym dołek i kłaść odrobinę
galaretki domowej.
ciasteczka układać na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Piec 15 minut w 200 stopniach.Uwagi:
Rum można zastąpić
olejkiem rumowym.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaKomentarze:Autor: puellData: 2009-10-19co sie stanie z ta
galaretka w takiej temp . ?Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: