ßßß Cookit - przepis na Jabłka smażone w cieście

Jabłka smażone w cieście

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
jabłko 35 dekagramów
mąka 10 dekagramów
mleko 0.7 szklanek
margaryna 3 łyżek stołowych
cukier 4 łyżek stołowych
jajko 2 sztuk
cukier waniliowy według uznania
Wykonanie:
Jabłka umyć, obrać, pokrajać w plasterki, usunąć gniazda nasienne. Przygotować ciasto gęstsze jak na naleśniki, dodać ubitą pianę z białek. Maczać w cieście plasterki jabłek i smażyć na jasny kolor. Podawać posypane cukrem waniliowym.
Ciasta i Desery
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1333/Jablka-smazone-w-ciescie