Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
jabłko 35 dekagramów
mąka 10 dekagramów
mleko 0.7 szklanek
margaryna 3 łyżek stołowych
cukier 4 łyżek stołowych
jajko 2 sztuk
cukier waniliowy według uznaniaWykonanie:
Jabłka umyć, obrać, pokrajać w plasterki, usunąć gniazda nasienne. Przygotować ciasto gęstsze jak na naleśniki, dodać ubitą pianę z
białek. Maczać w cieście plasterki
jabłek i smażyć na jasny kolor. Podawać posypane
cukrem waniliowym.Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: