ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegomąka 100 gramówcukier 50 gramówmargaryna 50 gramówjabłka 2 sztukcukier 2,5 łyżek stołowychcukier waniliowy 0,75 łyżek deserowychCynamon według uznaniaWykonanie:Do przesianej mąki dodać cukier i pociętą margarynę. Rozgnieść, aż ciasto będzie wyglądać jak okruchy chleba. Obrane kwaśne jabłka pokroić w ćwiartki, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić jeszcze w cienkie plasterki. Połowę plasterków poukładać na dnie natłuszczonego naczynia żaroodpornego i posypać cukrem, z pozostałych jabłek ułożyć drugą warstwę i posypać cukrem waniliowym oraz cynamonem. Jabłka przykryć ciastem i delikatnie docisnąć łyżką. Piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni, zmniejszyć temperaturę do 180 i piec jeszcze 20 minut. Podawać, z bitą śmietaną, gorące lub wystudzone.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaKomentarze:Autor: Mariko-sanData: 2010-03-16jabłka zapiekane pod kruszonką to jeden z pyszniejszych deserów jakie jadłam! Takie proste a takie super!Autor: Mariko-sanData: 2010-03-16jabłka zapiekane pod kruszonką to jeden z pyszniejszych deserów jakie jadłam! Takie proste a takie super!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: