Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
kasza gryczana 200 gramów
wątróbka drobiowa 300 gramów
jajka 2 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
majeranek według uznania
cebula 1 sztuk
mąka pszenna według uznania
olej według uznaniaWykonanie:
Wątróbkę i
cebulę siekamy (
cebulę drobno) i osobno podsmażamy na
oleju.Robimy ciasto: mieszamy
kaszę gryczaną,
wątróbkę,
cebulę,
jajka,
sól,
pieprz i
majeranek.
Mąki dodajemy tyle, aby można było uformować placuszki. Gdy masa będzie zbyt rzadka, dodajemy
mąki, a jeśli za gęsta - wbijamy
jajko. Placuszki smażymy na
oleju na złoty kolor.Uwagi:Możemy do nich podać
pierś z kurczaka lub
sos czosnkowy.Autor: amr5Zobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: